2 juni 2012

Frunch

Varje gång jag bjuder in till någon form av tillställning som innefattar mat slår det mig (ungefär halvvägs in i förberedelserna) att jag är totalt gränslös när det gäller kalas. Jag har absolut ingen uppfattning om såna saker som att allt ska få plats i kylen, hur lång tid saker tar, hur många saker man egentligen kan göra samtidigt och framförallt hur mycket folk orkar äta.

Vad jag däremot vet är att det alltid blir billigast och godast att göra allt själv. Sagt och gjort. Dagens första (?) surdegsbak inleddes igår kväll, idag har jag knådat, jäst och gräddat ett fantastiskt bröd, gjort två bakplåtspizzor samt besökt icke mindre än två affärer och handlat tre kassar med mat. Resten av dagen ska jag göra västerbottenspaj, ett surdegsbröd till, tillverka smördegsknyten, fundera på om det räcker med scones och frukt som dessert (förmodligen inte) och städa. Övriga hushållet är utskickade, när mamma är på fixarhumör you'd better not be in her way.


(1 st jävligt härligt surdegsbröd, fritt tolkat utifrån detta recept, jag jäser 
3 h i rumstemperatur istället för i kylen över natten samt sprutar som en
galning med blomspruta första 15 minuterna istället för att sabba plåtar med is)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar